Забилась каналізація на кухні

Рано чи пізно кожна людина стикається із ситуацією коли вода у кухонній мийці чи ванні дуже повільно стікає або ж і зовсім не стікає. Причина очевидна ! У Вас забилась каналізація. Що робити ???

Виходи із цієї ситуації є два. Перший – звернутись до професіоналів, які швидко усунуть Вашу проблему, збережуть Ваші нерви та нададуть кваліфіковані поради, щодо правильного профілактичного догляду за каналізаційною системою, що в подальшому дасть Вам змогу уникати подібних ситуацій.

Другий – спробувати самому усунути забиття каналізації. Для цього ви можете зателефонувати до нас і отримати консультацію.

Найвразливішим місцем, щодо забиття каналізації, в каналізаційній системі будинку чи квартири є – кухонна мийка. Воно і недивно, адже потрапляння решток їжі, жиру, миючих засобів в каналізаційну трубу призводить до відкладення їх на стінках труб, що в подальшому призводить до звуження їх діаметру і в результаті зниження пропускної здатності.

Перше місце яке забивається в кухонній мийці це – сифон. Сифон побудований так, щоб уникати потрапляння решток їжі у каналізаційну трубу. Тому іноді достатньо просто відкрутити чашу сифона знизу мийки та очистити його від бруду.

Якщо Ви очистили сифон, а вода надалі сходить дуже повільно, це означає, що проблема знаходиться в каналізаційній трубі. Тут можна спробувати використати хімічний метод прочистки. Спеціальні засоби широко представлені у магазинах побутової хімії. Важливим є дотримання інструкції, яка вказана на етикетці засобу, що Ви обрали. Можна також скористатися засобами, які є в кожного у кухонній шафі це – сода та оцет. У зливний отвір мийки засипаємо, в рівних пропорціях, стакан соди та заливаємо стакан оцту. Тапер має минути певний час (15-20 хв.) для проходження хімічної реакції, яка дозволить частково розчинити жирові відкладення на стінках труб.

Якщо ж і це не допомогло, можна скористатись найпростішим сантехнічним інструментом – вантузом. Працювати ним дуже просто: встановлюємо так, щоб його чаша повністю закрила зливний отвір, у мийку набираємо трошки води, і рухаємо вантузом вгору – вниз. Виконавши дані рухи 5-7 разів різко висмикуємо вгору. Якщо вода стікає, то проблемо тимчасово усунено. Якщо ж ні, то є ще один інструмент яким Ви можете скористатись. Це сантехнічний трос. Для роботи з ним все ж таки потрібні певні знання та навики.

Всі вище перелічені методи прочистки каналізації доступні всім, однак потрібно усвідомлювати, що забиття бувають різними по своєму виду, характеру, і проходженню та можуть знаходитись у різних місцях каналізаційної системи, які не завжди доступні для прочистки простими методами.

Якщо прочистити каналізацію самому не вдається, то варто звернутись за кваліфікованою допомогою фахівців команди BEGEMOT. Ми швидко та професійно виконаємо всі заходи щодо аварійного та профілактичного прочищення каналізації. Адже в нашому арсеналі є знання, розуміння проблеми та наявність спеціального обладнання для прочистки каналізаційних труб із застосуванням електромеханічного та гідродинамічного методів прочистки.

Робити відповідально - це те що ми вміємо!